Tisková zpráva – APEX 5.0 přináší o 50 % rychlejší generování stránek

Oracle Application Express (APEX) je business user friendly nástroj pro rychlý vývoj webových aplikací na bázi databáze Oracle. Vývoj, konzultace a školení na platformě APEX provozuje v ČR a na Slovensku APEX Solutions, jediný proaktivní partner, který se velmi silně a cíleně věnuje právě této problematice.

Po více než dvouletém vývoji je k dispozici APEX 5.0 – nová verze světově populárního nástroje na vývoj a nasazení profesionálních, na webovém prostředí 100% založených, aplikací pro stolní počítače a mobilní zařízení, využívajícího pouze webový prohlížeč.

Pod drobnohledem byly všechny změny včetně nového UI a ve výsledku jde o velmi povedený “umělecký kousek”. V čem se tedy APEX 5.0 tak výrazně liší od předchozích verzí?

Vyšší uživatelská přívětivost

Application Express 5 přináší vyšší uživatelskou přívětivost skrytou v jednoduchosti funkcí a odstraňování nežádoucích prvků. Nový design využívá nové barevné palety, ikony, dokonalejší menu a navigaci, lepší propojení a klávesovou podporu.

Klíčové vylepšení

Universal Theme, nový uživatelský interface, která developerům i obyčejným lidem velmi pomáhá budovat moderní, responsivní a sofistikované “out of the box” aplikace přizpůsobené konečným uživatelům bez nutnosti mít expertní znalost HTML, JavaScriptu či CSS.
Dalším benefitem je produktivita developera. S APEXem nepíšete kód ani jej negenerujete. Využíváte k tomu Váš prohlížeč. Tvorba kódů je mnohem efektivnější, což zvyšuje samotnou produktivitu a přináší rychlejší generování stránek – jedna stránka za 20 sekund (dříve to trvalo minutu).

Seznam výhod a pozitivních změn

1. zrušila se většina omezení, které měly verze 4.0 a 4.1
  2. na stránce je více interaktivních reportů a intuitivních layoutů
  3. APEX 5.0 obsahuje 19 balíčkových aplikací, které pokrývají důležité manažerské funkce
  4. ovládání je intuitivní vč. nových integrovaných ikon a prvků nad Oracle Database 12c
  5. vývojové prostředí je zjednodušené a k výsledku se dojde podstatně rychleji
  6. nové nástroje a nastavení znamenají lepší vytváření webových aplikací a jejich snadné responsivní zobrazování
  7. APEX 5.0 je navíc plně integrovaný v Oracle Cloudu

Chcete se o APEXu 5.0 dozvědět více? Přijďte na APEX seminář, který se koná 9.6.2015 Apex v sídle ORACLE v Praze od 8.30 do 11 hodin.

Rádi Vám zároveň poradíme pokud si nejste jisti tím, jestli instalace anebo upgrade na novou verzi APEX 5.0 nenaruší běh a nezpůsobí Vám potíže u již běžících aplikací.

Brzy Vás také budeme informovat o možnosti zdokonalení znalostí formou školení a cílených konzultací či v rámci webináře.

Kamil Schvarcz

jednatel, zakladatel společnosti, senior programátor, školitel